200T Problems

Discussion in 'Clio 200T Area' started by Gilmos1, Nov 30, 2015.

  1. Chris

    Chris Bad cop Administrator

    Yeah I did consider this as know the mk4s suffer from this! Cheers lee
     

  2. I've had these same crash funny noises for a few months and the dealers have said there is nothing wrong
    I have struggled to describe the noise but now I've seen these posts I can describe the fault perfectly now
    I personally thought it was the plastic wheel arches dropping down and rubbing the tyres
    i do have some scratching of the underneath of the front bumper
     
  3. Chris

    Chris Bad cop Administrator

    Well when I had taken a video of mine doing it so there's no arguing when I booked mine in!!
     
  4. Vasterad

    Vasterad

    34
    Clio 200T
    Could you upload that video and provide a link?
     
  5. Chris

    Chris Bad cop Administrator

    Yeah can do when im next at my gfs cos my internet is crap!
     
  6. Chris

    Chris Bad cop Administrator

    Had it in for service and to sort this problem out, turned out to be anti roll bar bushes.

    apparebtly it's quite labour intensive as they have to drop the subframe.
     
  7. Sean200T

    Sean200T

    51
    Clio RS 200T Lux
    To add to this, I've had a few issues too...

    same knocking, crunching from the front... My local dealer re-torqued the top mounts, which resolved it, but I noticed yesterday it's back again... Seems the strut tops keep coming loose in my case

    The other is the gearbox, every now and again in 'race' the gear changes become quite sluggish on down changes, as if it's getting too hot or something... I don't have the RS monitor otherwise I'd be able to check if heat was an issue. My dealer couldn't find any issues when I took it in... Strange!
     
  8. Starlet_GT

    Starlet_GT

    263
    south wales
    nimbus clio 197
    Got one to add with the R Link. The icon for the RS monitor disappeared yesterday and the only way I could get it back was to do a factory reset. Anyone else had this?
     
  9. Rg200edt

    Rg200edt

    8
    Jersey Channel Islands
    Clio 4 rs 200t lux
    My Clio rs keeps on coming up with check anti pollution system errors it's been in the dealers for a week now
     
  10. Tankclark

    Tankclark

    30
    200 EDC LUX
    A handful of times mine has just dropped down a gear without warning causing me to nearly fly through the windscreen lol
     
  11. Welcome to the world off the 200t
    anyone that says the 200t gearbox works properly is a liar
     
  12. This often happens once you map the car , the warning is a tell tale that the gearbox has overheated
     
  13. nutnutwelshman

    nutnutwelshman Spa-tacus Area Rep

    Heathrow
    220T TROPHY
    Never had that problem and did three Spa's last year too
     
  14. Rg200edt

    Rg200edt

    8
    Jersey Channel Islands
    Clio 4 rs 200t lux
    Shocker my car is completely standard
     
  15. factory reset , after reading past posts this seems a common problem with the 200ts various electrical problems
    mine had the engine mount problem
    strut problem
    wiper problem
    radio problem
    sat Nav problem
    engine starting itself
    lights not going into high beam
    Rear boot opening turns on hazards
    etc etc etc
    Most problems solved by taking card out and then back into slot
    this ain't to handy when you are doing 70 on the motorway and having to pull over and reset to get wipers and lights to work
     
  16. nutnutwelshman

    nutnutwelshman Spa-tacus Area Rep

    Heathrow
    220T TROPHY
    I raged the life out of mine and it never missed a beat hopefully the 220t will be the same
     
  17. Starlet_GT

    Starlet_GT

    263
    south wales
    nimbus clio 197
    I've had no issues with the gearbox on mine so far and I've kicked hell out of the car a good few times now. Everything else seems fine atm
     
  18. Chris

    Chris Bad cop Administrator

    The only gearbox issue ive had is when it holds 4th a little too long in auto... Other than that it's been spot on.
     
  19. MikeO

    MikeO

    257
    Scotlandshire
    Ford Focus ST3
    Mine lost all even numbered gears last year! Fixed with a dealer re-map. Fine since then.
     
  20. Kazumz

    Kazumz Paid Member

    Wiltshire/Swansea
    Clio RS 200 Gordini
    Well this thread filled up quickly...

    Didn't realise there were so many issues! Thought they'd be ironed out by now for us all.
     

  • Share This Page