197 alignment issues

Discussion in 'Suspension, Brakes & Steering' started by Lownds197, May 7, 2018.

  1. Lownds197

    Lownds197 Paid Member

    Messages:
    61
    Car:
    Clio 197
    Hi a few months back I decided to get my 197 on a hunter alignment machine as I had refreshed most of the front end of the car both lower ball joints, new wishbones, replacement steering rack with new inner tie rods and track rod ends, as you can see below the alignment showed up some interesting camber readings. I’ve been told by various garages and other alignment places not to worry and leave it alone, I tried to drive it as it is for a few months but to be quite honest it’s awful and pulls all over the place, I did notice when I was cleaning out the drain holes under the scuttle that my top mounts look to be uneven on either side drivers side looks to be leaning in more could this be wear my problems are coming from ? I’ve attached some images of the top mounts below hopefully you can see what I’m talking about .

    image.jpg C5244CED-6A64-405C-96C6-C00AE017146B.jpeg FB529386-E8AC-4AF4-A5D7-A1ADBD3E3E3C.jpeg 7F856760-2741-4CE6-9C41-B7001278DF37.jpeg 1C6E1AC2-D9D3-4291-87FD-FF07C6406398.jpeg
     

  2. Jim333

    Jim333 Paid Member

    Messages:
    3
    Location:
    Newcastle
    Car:
    Mk1 fabia vrs for now ;)
    Did you get to the bottom of this? Iv just had my car setup and have the same problem
     

    Attached Files:

  3. Lownds197

    Lownds197 Paid Member

    Messages:
    61
    Car:
    Clio 197
    Never had it back on a hunter alignment machine so can’t be sure but i moved the top mounts about as they weren’t sitting right as you can see in my original images and it drives fine now and doesn’t look visually like there’s more camber one side than the other, if you’ve had work done i’d check your top mounts or if the subfames been off it could be that hasn’t been put back on right .
     
    Jim333 likes this.
  4. Jim333

    Jim333 Paid Member

    Messages:
    3
    Location:
    Newcastle
    Car:
    Mk1 fabia vrs for now ;)
    Ok thanks mate al check both
     
  5. Doogle

    Doogle Winner - POTM March 2018 Paid Member

    Messages:
    555
    Location:
    Plymouth
    Car:
    BMW e46 330cd
    Worth checking the state of the topmounts. They are virtually two bits of rubber, top and bottom and sandwiched together with a metal tube inside. As they degrade the top and bottom become detached causing knocking and weird steering issues.

    Likewise, there is a small amount of play in the topmounts as above and could just be that.
     
  6. Jim333

    Jim333 Paid Member

    Messages:
    3
    Location:
    Newcastle
    Car:
    Mk1 fabia vrs for now ;)
    Think I'm going to replace them anyway mate
     

  • Share This Page


    1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
      By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.