Help - lights won’t turn off

Discussion in 'Body Work and Exterior Lights' started by Gindyb, Nov 19, 2019.

  1. Gindyb

    Gindyb Paid Member

    Messages:
    8
    Car:
    I don't.
    hi all, just came home & locked the car in the usual way & the front lights remain on if though the car is locked & alarmed.

    I had a quick look through the manual & I could see the section around ‘auto light activation’.

    I’m at a loss what to do next, any help would be greatly appreciated.

    Thanks

    Gindy

    2011 200 cup
     

  2. lewishunter98

    lewishunter98 Paid Member

    Messages:
    623
    Location:
    Southampton
    Car:
    Racing Blue Clio 197
    Silly question! Have you tried turning them off by twisting the stalk? Or turning them on and then off kinda thing?

    Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
     
  3. Gindyb

    Gindyb Paid Member

    Messages:
    8
    Car:
    I don't.
    Fair question & yes I have.

    Any other things I could check?

    I’m tempted to pull a fuse out in the dark.
     
    lewishunter98 likes this.
  4. RSRowe

    RSRowe Paid Member

    Messages:
    274
    Car:
    Clio 197
    Check you've not disturbed the wiring on the wiper stalk.
    There's one on the front and two on the back
     
  5. Gindyb

    Gindyb Paid Member

    Messages:
    8
    Car:
    I don't.
    Thanks I shall have a look.
     
  6. LOCKE

    LOCKE Paid Member

    Messages:
    2,663
    Location:
    Glasgow
    Car:
    RB 182 Cup/LY 197 R27
    Could be the stalk as they are known to play up then eventually break.
     
  7. ChrisLu

    ChrisLu Paid Member

    Messages:
    74
    Car:
    Clio 200
    hold the button on the end of the stalk... this will disable the auto lights... but they should go off when car is locked :/
     
  8. Gindyb

    Gindyb Paid Member

    Messages:
    8
    Car:
    I don't.
    Thanks Chris, I did try that, no joy, I think I might the stalk to be replaced.
     
  9. suj

    suj Paid Member

    Messages:
    813
    Location:
    Birmingham / Warwick
    Car:
    Nimbus Grey 197
  10. turkie172

    turkie172 Paid Member

    Messages:
    1,029
    Location:
    N. Ireland
    Car:
    197
    It's most likely the UPC unit its the box behind the passenger headlight it's the electrical switching box when they fail the car can do some silly things. If you unplug the stalk and it still happens then its not the stalk the only other thing can be the UCH the box located behind the glovebox its job is to take the commands of the dash/stalk controls etc and tell the UPC to activate the circuits. I once had a Williams style 16v Clio that would not turn off in the garage forecourt even after I switched the ignition off took the keys out and locked the door I had to stall it but on the phone to my brother who was a Renault service manager at the time said it was a blown rear bulb which was causing it and that turned out to be true.
    upload_2019-11-22_1-11-37.png
    upload_2019-11-22_1-11-56.png
     
    stuey and Marsch like this.
  11. ChrisLu

    ChrisLu Paid Member

    Messages:
    74
    Car:
    Clio 200
    its mad that it was just a rear bulb. on my 172 i had flashing lights on my dash when i braked and found out it was a bulb in the rear light! FRENCH for ya!
     

  • Share This Page


    1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
      By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.