Oops Map sensor

Discussion in 'Clio 197 Area' started by SilverTrackSurfer, Nov 14, 2017.

  1. SilverTrackSurfer

    SilverTrackSurfer Paid Member

    12
    197 silver sport
    So had the clio a little gone a month now. Done the usual search the forum checked out the how to guides for any must do mods etc.

    Found a thread about the wobbly map sensor so thought id give it a try sealing it up better. Looked at mine and yup wobbly as hell. So took the car for a run to get it warm to help pop the little bugger out, but yet the little bugger still snapped in the inlet!!! The worst bit is, its looking straight at me through the hole .

    Im going to pop the upper inlet off tomorrow and get that little bastard out. Any tips on removing etc or straight forward like any other inlet?
     

  2. Pav

    Pav Moderator

    Manchester
    albi blue 197 with boost
    sorry but i was lol..your description is well funny :sweatsmile:..anyway,sorry to hear..not done it myself but if you have a tool box..it should be pretty straight forward..undo the bolts,throttle body and woala...keep us posted..
     
  3. Siliconsteve

    Siliconsteve Paid Member

    I,did it myself. Easy to remove. Just remember to tilt manifold so it doesn’t go into head
     
  4. SilverTrackSurfer

    SilverTrackSurfer Paid Member

    12
    197 silver sport
    There was suppose to be some emjoi faces in there, they obviously failed too hahah.
     
  5. SilverTrackSurfer

    SilverTrackSurfer Paid Member

    12
    197 silver sport
    Will remember that mate thanks.
     
  6. Chris

    Chris Bad cop Administrator

    Make sure you buy oem new one, the aftermarket are crap.
     
  7. SilverTrackSurfer

    SilverTrackSurfer Paid Member

    12
    197 silver sport
    To be fair i have just cable tied and put some gasket sealant on it for now, as it was only the bit where the o ring snapped off. So hoping that will last me until next week when i get paid then i shall buy oem one. I know with previous stuff and when younger dont ever buy cheap especially sensors lol.

    Well i got the little bugger out this morning. Very easy and straight forward to be honest. IMG-20171115-WA0000.jpeg 20171115_114838.jpg
     

    Attached Files:

    Daverb, Chris and Micah like this.
  8. Pav

    Pav Moderator

    Manchester
    albi blue 197 with boost
    another way of dealing with a problem :thumb:
     
  9. SilverTrackSurfer

    SilverTrackSurfer Paid Member

    12
    197 silver sport
  10. twiglet

    twiglet

    17
    clio 197
    Fair play, problem solved. That fookers going no where- thats end of the world cable tying right there. :flushed:
     
  11. SilverTrackSurfer

    SilverTrackSurfer Paid Member

    12
    197 silver sport
    Haha. Runs smooth as now. No kangarooing in the mornings!
     
  12. Pav

    Pav Moderator

    Manchester
    albi blue 197 with boost
    this works every time till the ecu adjusts..it never goes back to what it was though..still an improvement :thumb:
     

  • Share This Page